Още един човек е задържан след смъртта на Милен Цветков, твърди БНР

Задържаните след тежката катастрофа навръх Великден, при която загина журналистът Милен Цветков, са вече четирима души. По данни на БНР за 24 часа е арестувана и приятелката на 22-годишния шофьор на джипа Кристиан Николов. Информацията все още не е потвърдена.

Вчера Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем Николов. Държавното обвинение ще поиска от съда той да бъда задържан за постоянно в ареста, след като е причинил смърт на друг участник в движението след употреба на наркотици. Засега официално потвърдените информации са, че тестът, направен на място на Николов, е показал употреба на канабис и амфетамини.

Освен него в ареста за 24 часа са още майка му и друг спътник в колата, който в неделя е избягал от мястото на произшествието. По непотвърдена информация и задържаното момиче е избягало от мястото на инцидента.

По данни на БНР към момента никой не е дал показания.

Кристиан Николов е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Той може да бъде наказан с лишаване от свобода с между 3 и 15 години затвор за извършеното престъпление.

Пред „Нова телевизия“ адвокат Марин Марковски уточни, че няма как да се търси отговорност за причинената смърт от някой от спътниците на шофьора. Той обаче уточни, че разпитите ще покажат дали хората в колата са знаели, че Кристиан Николов е шофирал под въздействието на наркотици.

Comments

comments