От щаба на кандидат за кмет искат отстраняване на председателя на ОИК-Благоевград адв. Мартин Бусаров, ето защо

Сигнал за нарушение и искане да бъде отстранен от председателското място от ОИК изпрати в ЦИК щабът на единия от кандидатите за кмет на Благоевград – Методи Байкушев от ПП-ДБ.

В позиция до медиите пише:

Председателят на ОИК Благоевград от квотата на ГЕРБ Мартин Бусаров рано тази сутрин публикува в социалните мрежи снимка с откровен призив за гласуване в подкрепа на кандидата на ГЕРБ Илко Стоянов. Прикритият като селфи на което Бусаров „отпива“ от сутрешното си кафе – „Дъ френч…“ пред сградата на общинска администрация, взриви социалните мрежи, които се изпълниха с призиви ЦИК да отстрани за нарушаване на Изборния кодекс Бусаров.

Преди час в инстаграм профила си Бусаров изтри селфито си и отговори: „Тук имаше стори с една страхотна френска поп джаз група. Ясно е, че не разбирате от музика. Може да си я слушате, а може и да си…“ В жалбата се посочва: От съдържанието на фейсбук страницата на председателя на ОИК Благоевград от квотата на ГЕРБ Мартин Бусаров, се устрановява недопустимо и противиозаконно поведение, което може да се квалифицира като нарушение на Изборния кодекс и предизборна агитация в изборния ден. Имайки предвид, че Бусаров заема длъжността на председател на ОИК
Благоевград считаме, че подобно поведение не съответства не само на задълженията му като такъв, но и на забраната за предизборна агитация, макар и чрез социални медии.

Очаква се намеса на ЦИК

Comments

comments