Откриха 200 хиляди евро в кабината на товарен автомобил на ГКПП Дунав мост 2 при Видин

Митнически служители откриха 200 хиляди евро в кабината на товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт(ГКПП) Дунав мост 2 при Видин, съобщават от Агенция „Митници“.

Недекларираната валута е открита при проверка в на камион, пътуващ от Нидерландия за Турция на 13 март, около 22.30 ч. Товарният автомобил е влизал в страната и е управляван от турски гражданин, допълват в съобщението.

Водачът на превозното средство е заявил, че превозва суровини за козметичната индустрия от Нидерландия за Турция, за които е представил транзитна декларация, уточняват от агенцията. Шофьорът е обявил на митническите служители, че няма нищо за деклариране и че в кабината и шкафовете на влекача и ремаркето има само личен багаж.

При извършения от митническите служители контрол, във фабричен долап в пода на кабината са открити евро банкноти в купюри с номинал от 50 и 20 евро. Водачът заявява, че сумата е 60 000 евро, но при изброяването им в негово присъствие се установява, че недекларираните пари са в размер на 200 000 евро. За установените банкноти водачът не е предоставил банков или друг разплащателен документ и е заявил, че са средства на неговата фирма. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение, допълват от Агенция „Митници“.

Comments

comments