Откриха една от черните кутии на самолета, разбил се в Черно море

Водолази намериха една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски самолет, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури.

„При издирвателните работи под кабината на самолета беше намерена една черна кутия. Скоро тя ще бъде извадена от водата“, каза източникът.

По думите му в опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити. Източник от спасителните служби каза, че в района на катастрофата са намерени телата на трима загинали.“През нощта в хода на издирвателните работи бяха открити телата на трима загинали и множество останки“, каза той.

По последна информация пилотът на разбилия се в Черно море руски самолет се е опитал да кацне във водата. Това показват намерените досега отломки от опашната част на летателния апарат. Според очевидци, самолетът е летял ниско, набирайки височина.
„Водолазите намериха части на самолета от крилата до опашната част. По предварителни данни, повредите свидетелстват за това, че пилотът е искал да приземи самолета във вода“, заяви източник от властите.
В издирвателната операция участват над 3500 души, в това число 135 водолази, 39 кораби и катери, седем дълбоководни апарата, пет хеликоптера и безпилотни самолети. Руското министерство на отбраната съобщи, че до момента са открити над 150 фрагмента от самолета.

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС). Версиите са попадане на предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета./economic.bg

Comments

comments