Отвориха оперативен щаб на община Благоевград

Със заповед на кмета инж.Румен Томов във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и завишаване на мерките за ограничаване разпространението на коронавирус, от днес действа временен Оперативен щаб на територията на община Благоевград. Щабът се помещава в сградата на общинска администрация – Информационен център при зала“22 септември“.

Оперативният щаб работи от 08,00 часа до 20,00 часа с разкрита телефонна линия за обаждания 073/88 -44- 61, включително/събота и неделя/.

С въведените мерки, от 18 март 2020г. се разширява дейността на домашния социален патронаж, с възможност за доставяне на храна и медикаменти на самотноживеещи възрастни хора.

На телефония номер на Оперативния щаб, гражданите съобщават и своя адрес. Заявката ще се заплаща в момента на доставка от заявителя. В тази дейност се включват служители на община Благоевград и БЧК, които са обучени.

Всички заедно, трябва да бъдем отговорни и добре организирани за да спрем разпространението на коронавирус, апелира кметът инж.Румен Томов.

Comments

comments