Оставиха за постоянно в ареста бащата, пребил лекарка заради плацентата на бебето си в София

бебе

Владимир Стоянов, който беше привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист и задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура, беше оставен за постоянно в ареста от Софийския районен съд.

На 04.07.2017 г. в СРС беше внесено искане от страна на Софийска районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обв. Стоянов.

Изцяло в съответствие с позицията на държавното обвинение беше посочено от съда, че независимо от ранния етап на разследването, по делото са събрани достатъчно доказателства, че именно обв. Стоянов е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

На следващо място, вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обв. Стоянов беше аргументирано с установената посредством доказателствата по делото реална опасност същият да извърши друго престъпление. В тази насока както в пледоарията на прокурора, така и в мотивите на съда, беше изрично посочено, че високата обществена опасност на самото деяние, отличаващо се с изключителна грубост и бруталност, както и фактът, че са нанесени няколко леки телесни повреди на пострадалата, сами по себе си са в достатъчна степен обуславящи опасността Стоянов да извърши и друго престъпление.

Неприключилите към настоящия момент наказателни производства, водени спрямо Стоянов, две от които в съдебна фаза, а третото – на досъдебна фаза, по което разследването под надзора на Софийска районна прокуратура продължава, затвърждават високата степен на обществената опасност и на самия обвиняем.

По тези съображения искането на Софийска районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обв. Стоянов беше уважено от СРС като единствена подходяща мярка, която да му отнеме възможността да извърши ново престъпление.

Comments

comments