Оставиха в ареста обвиняем за грабежа на над 5 млн. лв. от инкасо автомобил

Колин Колев, обвинен за грабеж в особено големи размери, извършен на 15 ноември 2022 г. в столицата, остава с най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Това определи тричленен състав на Апелативен съд – София.

Според магистратите са налице всички основания за оставянето му в ареста – обосновано предположение, че той е участвал в грабежа, въпреки че има някои разминавания в свидетелските показания.

Oсвен това повдигнатото му обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание до 20 години затвор, а това създава опасност от укриване на обвиняемия. Съдът прие, че съществува и риск той да извърши друго престъпление, ако бъде освободен, тъй като разследването на случая е в нова фаза, предвид съвсем скорошната установяване на съпричастността на Колев към него.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че маскирани и въоръжени с автомати мъже причакаха и обраха инкасо автомобила в паркинга на столичен търговски център.

Часове след удара, в квартал „Кръстова вада” бяха намерени два опожарени автомобила, а разследването продължи една година.

От петимата участници в престъпната група двама са неизвестни, един е в затвора, защото изтърпява присъда по друго дело, Колин Колев е в ареста, а трети все още се издирва.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: NOVA

Comments

comments