Остава студено, температурите до 12 градуса

 

Днес облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София – около 3°.

Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Обявен е жълт код за 13 области заради силния вятър. В часовете до обяд ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, особено в ниската част на областта. На места поривите ще достигнат 20-22 m/s. След обяд вятърът ще започне да отслабва.

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 7°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват, дневните температури ще са между 8 и 11 градуса, за София 8. /БГНЕС

Comments

comments