Основни стъпки за eлектробезопасност

news

Една от най-важните отговорности на ръководството на всяко съоръжение е да пази служителите в безопасност. Всяко съоръжение ще има различен списък с потенциални опасности, които трябва да адресира, а правилното им адресиране ще защити служителите и ще допринесе за бъдещия успех на съоръжението.
Откриването и използването на електричество направи повече за промяна на света, отколкото за всичко останало в историята. Електричеството също така въведе широк спектър от потенциални опасности, които наистина не са съществували преди широкото му използване.

Независимо дали отваряте ново съоръжение или искате да подобрите безопасността на съществуващо, следващите стъпки за eлектробезопасност ще ви дадат преглед на това, което трябва да се направи. Преминаването през всяка от тези стъпки ще помогне да се поставят основите за подобрения на безопасността, които могат да се случат незабавно и да се възползват от съоръжението дълго в бъдещето.

Идентифициране на опасностите

След като разберете изискванията за вашето съоръжение, ще трябва да определите области, които се нуждаят от подобрение.

Научете за най-добрите практики

Всеки път, когато искате да подобрите вашето съоръжение, е разумно да погледнете най-добрите практики в индустрията. Най-добрите практики са доказани техники, които са били изпробвани и е установено, че са ефективни от много видове съоръжения.

Извършете одит

Извършването на пълен одит на вашите електрически системи ви позволява да разгледате конкретни области, където могат да съществуват опасности. Повечето съоръжения трябва да извършват този вид одит веднъж годишно, за да се гарантира, че всичко продължава да работи безопасно.

Програма по електробезопасност

Осигуряването на вашите служители с ясна програма за безопасност и подробно обучение също играе ключова роля в електрическата безопасност.

Източник: okemtesting.com

Comments

comments