Осем директори на училища от област Благоевград встъпиха в длъжност

В началото на месец януари бяха обявени общо 276 конкурси за директори на училища, чиито ръководители са били временно изпълняващи длъжността или са отговаряли на условията за пенсиониране.

За ръководните постове в 8-те образователни институции в Пиринско кандидатстваха 15 човека, като един не бе допуснат, един не се яви на писмения изпит и също един не успя да преодолеее минималния праг от 30 точки /при максимални 50/ от теста.

 

Промените бяха заложени главно във втората част от конкурса – събеседването. С цел да се засили практическият елемент кандидатите трябваше изтеглят и решат два казуса, пряко свързани с работата и отговорностите на ръководителите, а също така да представят концепция за развитието на съответната образователна институция, пише „Струма“.

За три от училищата – СУ „Братя Каназиреви“ – Разлог, петричките III ОУ и Профилираната гимназия, имаше по един кандидат в лицето на досегашните временно изпълняващи длъжността директор – Росица Тумбева, Снежана Митова и Кристина Касабова, които станаха титуляри на постовете.

 

Михаела Даскалова, също единствен предендент, е новият директор на ОУ „Климент Охридски“ в с. Борово.

В СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Брезница се конкурираха временният директор Сефаде Хаджи и учителят по математика и информатика Ахмед Чолак, като конкурса печели досегашният вр.и.д.

 

Начело на ОбУ /обединеното училище/ в Плетена застава учителят по ФВС Валентин Доленски, а на основното училище в с. Склаве Запрян Кандиларов, който досега бе учител – ръководител на направление ИКТ /Информационни и комуникационни технологии/ в петричкото I ОУ.

Най-много – трима кандидати, имаше за ръководния пост в Лесотехническата гимназия в Банско, като конкурса печели преподавателят по физическо възпитание и спорт в училището Иван Кадев.

 

Новите директори получиха заповедите си за назначаване и встъпиха в длъжност.

Comments

comments