ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТ И В ХАГА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ


Организират протест и в Хага, който ще бъде на 16,07/четвъртък/ от 18:00 часа пред посолството на РБ България. Българи живеещи в Нидерландия написаха във Фейсбук:

Преди 31 години българският народ се събра по улиците на държавата за да отхвърли социалистическия режим и да тръгне по пътя на демокрацията. Надеждата, която ни обедини тогава приветстваше свободата на словото и духа, както и уважаване на основните човешките права. Ценностите, за които се борихме и привидно извоювахме тогава бяха потъпкани от умело изтъканата мрежа от корупционни схеми и игри по високите етажи на властта. За тези 31 години България трябваше успешно да е преминала прехода си към демокрация. Вместо да работят по необходимите реформи обаче, политиците ни използваха това време за изграждането на вътрешно институционални механизми за постепенното ограбване на държавата в полза на олигархията. Бяхме лъгани дълго и неугледно. Българинът е търпелив и доверчив, защото в душата си носи добро, но злоупотребата с тази доброта от страна на властта не може да продължава вечно. Крайно време е да се противопоставим на корупцията и да защитим гордостта на българският народ. Крайно време е да се освободим от порочната власт, която като котва ни влачи надолу. Каним ви да ни придружите на мирен протест пред посолството на Република България в Хага за да покажем подкрепата си към случващото се в България и да изразим гражданската си позиция. Време е да се съберем и да изхвърлим мафията от властта!

ВАЖНО: Събитието се организира под формата на мирен протест единствено и само в знак на съпричастност към сънародниците ни, които протестират в България против безсрамието на олигархията и корупционните структури по високите етажи на властта. Този протест НЕ Е обвързван с проблемите на консулската служба.

В рамките на само 5 часа в събота (11.07.2020 г.) успяхме да съберем близо 30 човека. Вярваме, че отзвука за протеста в четвъртък ще бъде много по-голям и повече хора ще успеят да покажат подкрепата си. Чакаме ви! Още във Фейсбук

Comments

comments