Онкоболницата в Благоевград на ръба на фалита. Община Благоевград ще търси начин да оздрави лечебното заведение

На днешната редовна сесия на ОбС-Благоевград за пореден път бе поставен въпроса с оцеляването на Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания в Благоевград.
Както стана ясно още преди месеци, при представянето на Годишния финансов отчет, лечебното заведение е на загуба от 800 000 лв. Заплаха от фалит грози Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания „Свети Мина“ в Благоевград. Това сигнализираха отново, общинският съветник д-р Владимир Таковски и управителят на болницата д-р Георги Георгиев.

По думите им, здравната каса изплаща само 63 000 лева при необходимите 120 000 лева за нормалната работа на лечебното заведение. Те са категорични, че ако не се намери допълнително финансиране, то ще бъде закрито. Управителят д-р Георги Георгиев бе категоричен, че не иска да закрива болницата въпреки трудностите, пред които е изправена. Здравната каса намалява финансирането на клинични пътеки с всеки изминал месец.

Единствен вариант за момента е община Благоевград да поеме част от финансирането, за да се оздрави лечебното заведение, което е единствено по рода си от Перник до Кулата и Гоце Делчев. Кметът Камбитов прие ангажимента да се търси начин за финансиране, но поиска няколко дни, в които да се направят консултации, за да се реши проблемът.

DSC_0540

Comments

comments