Общинските съветници ще гласуват поставяне на станция за зареждане на електромобили в Благоевград

18157949_1846865805563294_4547557541327453291_n

Общинските съветници ще гласуват актуализация и изменение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на община Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Общински съвет-Благоевград. Тези изменения предвиждат обособяване на 2 броя паркоместа на ул. „Митрополит Борис“, намиращи се зад сграда ДТ „Никола Вапцаров“, предназначени за зареждане на електромобили от стационарна зарядна станция. Определят се и правилата по които автомобили, които използват двигател с изцяло електрическо захранване и не притежават двигател с вътрешно горене могат да ползват режим на безплатно паркиране в „Синя зона“.

На предстоящата сесия ще се обсъжда и изменение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, с което се осигурява възможност за издаване на втори пропуск за паркиране за лице живеещо в ЦГЧ, чиито адрес попада в „Синя зона“, след заплащане на годишна такса. Направено е и предложение за обслужване на търговски обекти, намиращи се в ЦГЧ да се издават ежемесечни пропуски – за времето от 00:00 часа до 05:00 часа, за не повече от 2 часа, срещу заплащане на такса.

Съветниците ще гласуват промяна на финансирането на ЦПЛР- Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, което става изцяло местно, от общинския бюджет. Целта е да се избегнат всички ограничения, наложени от ЗПУО и останалите нормативни актове на Министерството на образованието, при финансиране с делегиран бюджет.Това ще увеличи дейностите, които се развиват в центъра, освен това школите ще са достъпни за децата в извънучебно време, почивни дни и ваканции.

Общинските съветници ще намалят размера на сумата за съфинансиране по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ с обект на интервенция сградата на Общинска администрация – Благоевград, с който се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент.

Предложеният дневен ред беше одобрен днес – 22.05.2017г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград. В заседанието се включиха председателят на съвета г-н Радослав Тасков и заместниците му Илиан Георгиев, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Цветозар Балабанов.

Сесията на Общински съвет – Благоевград ще се проведе на 26 май 2017 г. /петък/ от 9.30 ч. в зала „22-ри Септември”.

Comments

comments