Община Разлог увеличава средствата за спорт

Община Разлог увеличава средствата за спорт през тази година и това се вижда от проектобюджета, който предстои да бъде гласуван на 14 септември. По този начин всички спортни клубове ще могат да работят по-спокойно и да подобрят условията за децата.

Това заяви кметът на община Разлог Венцислав Гърменов в ефира на Радио Благоевград.

Предстои изработването на проект за изграждане на нова многофункционална спортна зала, която е стара мечта на всички местни жители. Тя ще бъде с около 1300 седящи места с подвижни трибуни.

Съоръжението ще се ползва от всички спортни клубове в общината.„Община Разлог е финансово стабилна и може да си позволи реализирането на подобен мащабен проект. За нас подкрепата на спортните клубове е приоритет и именно затова сме завишили финансирането за волейболния клуб, за футбола, за ски клуба, за отборите в селата.

Вярвам, че ще срещнем разбирането и подкрепата от общинските съветници“, допълни Гърменов.Общината е възложила проектиране и на физкултурен салон в училището в село Баня.

На първия етаж ще има плувен басейн, който ще се ползва от всички, а на втория етаж ще е физкултурният салон за учениците.Гърменов коментира и работата по инфраструктурата в общината.„От 2010 година, когато общините получиха възможност да управляват минаралните извори, Разлог и съставните села изключително бързо развиха туризма.

Ние бяхме първата община в страната, която издаде разрешително на местен човек да ползва минерална вода и той и в момента се развива успешно. Но всичко това показва, че трябва много бързо да наваксаме с инфраструктурата.

През 2022 година в община Разлог са реализирани над 420 000 нощувки и ние трябва да предоставим освен хубава услуга, и добра инфраструктура. Затова не спираме да работим в тази посока“, допълни кметът на Разлог.Общината работи и по проектиране на парк в местността Саровица.

Там ще има свободни зони за групови занимания, въжени мостове, еко център, зоологическа градина. Той ще е разположен на 40 декара общинска земя, като при изграждането му няма да бъде отсечено нито едно дърво.

След големия инвеститорски бум в село Баня, Венцислав Гърменов прогнозира бързо развитие и на Елешница.Община Разлог подготвя богата музикална програма за празника на града – 11 октомври.На 13 и 14 октомври пък ще се проведе мегаконцерт с най-обичаните звезди на балканската музика.

Comments

comments