Община Благоевград:Имаме договор с фирма „Бали-ко“, която отговаря за залавяне на безстопанствените кучета на територията на общината

IMG_9337

 

Във връзка с нашата  публикация от 15 февруари  „Решен ли е проблемът с бездомните кучета в Благоевград!?“получихме отговор от община Благоевград още в деня на публикуване на материала, в който местната администрация отговори на поставените от нашия екип въпроси.

„Община Благоевград има сключен договор с фирма „Бали-ко“, която отговаря за залавяне на безстопанствените кучета на територията на община Благоевград.

Ежедневно се извършват действия по залавяне на безстопанствени животни, Прилагат се процедури и като  обезпаразитяване, кастрация, поставяне на ушни марки и др.

 Такива мерки вече са предприети. Има изграден Общински приют за безстопанствени животни в село Мощанец, който функционира от 2015 година. В него има ветеринарен лекар, който се грижи за здравословното състояние на кучетата в приюта. Осигурени са необходимите условия, храна и вода за животните.“ , гласи отговорът на община Багоевград.

От отговорите става ясно, че отговорност за въпросните проблеми е на фирма „Бали-ко“, която има сключен договор с общината, от който се пораждат нейните задължения да се грижи за бездомните кучета в града.

Ще изпратим въпроси до управителя на фирмата- Илияна Балева, за да разберем каква е причината, въпреки получените средства , все още да има безпризорни животни по улиците, които създават неудобство за гражданите.

Очевидно има проблеми, за които фирмата трябва да отговаря, тъй като договорът им ги задължава да залавят и да се грижат за кучетата, а част от тях още са на улицата.

 

Comments

comments