ОбС Благоевград заседава извънредно, решава проблема с депото за отпадъци в село Бучино

обс_благоевград

Общинският съвет ще проведе извънредна сесия на 20 ноември.

Тя се налага поради необходимост от преустановяване експлоатацията на общинско депо за твърди битови отпадъци намиращо се в землището на село Бучино, община Благоевград. Това съобщиха от Общинския съвет.
Съветници ще разгледат и предложение относно кандидатстване по процедура № BG16M1OP002-2.002 „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци” по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година”. Във връзка с това ще бъде гласувана Актуализация за 2017 година на Програма за управление на отпадъците на Община Благоевград за периода 2015-2020 година.
В дневния ред е включена и точка за обявяване решение на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветник от ПП „Партия на зелените“ и полагане на клетва.
Председателският съвет към ОбС Благоевград одобри на днешното си заседание дневния ред. Извънредната сесия ще се състои на 20 ноември от 09.30 часа в зала „22-ри Септември”.

Comments

comments