Обединението срещу насилието над деца избра своето име, започва вторият етап на конкурса – за лого на движението

brushes-720x480

От днес до 20 юни 2018 г. може да се включите във втория етап на Конкурса за публична идентичност на Обединението срещу насилието над деца, сформирано от 18 неправителствени организации и личности в началото на тази година, който търси предложения за визуално лого на коалицията. В първия етап на Конкурса членовете на Обединението избраха име и надслов на движението, като се спряха на названието Обединение „Детство без насилие“. Името беше предложено за участие в конкурса от двама автори – Емилия Църнова от гр. Раковски и Соня Хампарцумян от гр. Пловдив, като наградата ще бъде поделена между тях.

Във втората част на конкурса, чиято цел е да избере лого на Обединението, отново могат да се включат всички – граждани, младежи, деца, рекламни агенции, професионалисти, свободни творци и др. с концептуална разработка на своя идея, която насочва мисълта и предава смисъла за борба с насилието над деца чрез стилизирано визуално изображение. За целта може да бъде използвано и новоизбраното име – Обединение „Детство без насилие“.

След изтичане на срока за изпращане на предложения, петчленно жури ще разгледа всички постъпили предложения и ще избере трите най-добри измежду тях. Те ще бъдат предоставени на членовете на Обединението, които ще вземат окончателно решение кое от тях да бъде излъчено за победител.

Избраното лого ще бъде оповестено публично на 29 юни 2018 г. Победителят в конкурса ще получи парична награда на стойност от 1 000 лв.

В началото на тази година 18 организации и личности започнаха процес по създаване на мащабно обединение, с идеята за установяване на нулева търпимост към насилието над деца във всичките му форми и проявления в българското общество. Целта е да се създаде широко разпознаваема платформа, включваща възможно най-много организации, институции и личности в координирани действия за предотвратяване и изкореняване на насилието над децата у нас.

В обединението срещу насилието над деца в момента участват: Асоциация „Анимус“, Асоциация „Родители“, Асоциация „Деметра“, Българска асоциация по семейно планиране, Български център по нестопанско право, Институт за социални дейности и практики, Национална мрежа за децата, Ноу хау център за алтернативни грижи за деца, Сдружение „Дете и пространство“, Сдружение „Деца и юноши“, Фондация ,,Джендър образование, изследвания и технологии’’, Фондация „За нашите деца“, Фондация „Лале“, Фондация „ОAK“, Фондация „ПИК“, Фондация „П.У.Л.С.“, УНИЦЕФ – България и доц. Велина Тодорова. Инициативата е отворена за нови членове и съмишленици, които искат да допринесат към каузата всяко дете в България да расте без насилие.

Comments

comments