Обвиниха кмет в организация на бой с бухалки и тръби

Масов бой с бухалки и метални тръби в Ловешко с четирима ранени. Има един задържан по случая. Сбиването е станало в събота срещу неделя, съобщава Нова телевизия.

Потърпевши от масов бой в село Български извор не издадоха подробности как се е стигнало до случая, при който бяха ранени четирима души. Те обаче единодушно посочиха кметът на село Галата Младен Младенов като организатора на побоя, който стана в събота вечер в местната дискотека.

Сред пострадалите е Денис Малинов от село Елешница. Той и приятелите му твърдят, че група от село Галата ги е нападнала в дискотеката.

„Група от Галата и кметът – организатор на групата, Младен Младенов, идват пред дискотеката и започват да ни гледат на кръв. 15 минути по-късно ни казаха да не излизаме, че ще умрем”, разказа Денис Малинов.

По-късно музиката спряла, лампите светнали и от заведението казали на посетителите да си платят сметките. Докато това станало, нападателите влезли и започнали да налагат хора с бухалки и метални прътове.

„Спряха музиката, запалиха осветлението и ни казаха да си платим сметката. Плащаме и тогава загасиха лампите, влязоха 15 души с бухалки, може и повече да бяха”, заяви друг от пострадалите.

Според пострадалите, и кметът, и синът му са били в групата. Тяхната версия е, че става въпрос за разчистване са стари сметки с един от битите, които уж били уредени.

Младежите казват, че са потърсили помощ в болницата в Тетевен. Ще си извадят медицински.

Кметът на Галата отхвърли обвиненията, но отказа да коментира случая.

 

Comments

comments