НСлС: Издирва се Георги Семерджиев за катастрофата в София

Националната следствена служба поема разследването на тежката катастрофа на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“ в София, при която автомобил помете и уби две жени.

Издирва се Георги Семерджиев, събират се доказателства относно неговата съпричастност към произшествието. Това каза за БНТ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националното следствие.

По думите му се стеснява кръгът относно неговото местонахождение. Тодоров призовава законодателният орган да вземе бързи и адекватни мерки за предотвратяване на подобни инциденти.

Ужасяващата катастрофа отне живота на две млади момичета на 22 и на 26 години. Трагичният инцидент стана снощи около 23.00 ч.на кръстовището на булевард „Черни връх“ и „Арсеналски“ в центъра на София.

Черен джип минава на червено, удря се в такси, след което прегазва и убива двете момичета на тротоара. След инцидента джипа е разцепен на две, а извършителят и спътницата му са избягали. От полицията казаха, че шофьорът е с много нарушения, карал е с фалшиви немски номера и без книжка.

Издирваният за тежкото престъпление е бившият футболист от Левски – Георги Семерджиев, който е криминално проявен. Задържан е и други пъти за наркоразпространение и за черно тото. Книжката му е отнета на 11 юни, защото е шофирал под въздействието на наркотици. Той и спътницата им са обявени за национално издирване.

ХРОНОЛОГИЯ НА ТРАГЕДИЯТА:

Черен немски много мощен джип лети по „Черни връх“ от НДК в посока „Витоша“. Причината – гонка с мотор. Моторът обаче спира на червения светофар, за разлика от джипа убиец, който профучава, удря таксиметрова кола, след което блъска двете момичета, които са на тротоара пред входа на метростанция „Европейски съюз“.

Беше като взрив, колата се пръсна, раздели се на две. Това, което видях е, че излязоха две жени, които си крещяха една на друга. Минавах покрай тях, аз не знаех, че ще тръгват да бягат, отидоха до спирката, видяха какво са направили и тръгнаха“, каза Ивайло Спасов, който е очевидец.

От полицията издирват водача на черния джип, който е криминално проявен и познат на полицията. Карал е с отнета книжка и фалшиви номера. Часове преди катастрофата в интернет дори има други сигнали на наглото му шофиране – един от Околовръстното шосе и още един от автомагистрала „Тракия“.

„За съжаление загинали са две млади момичета, които не са имали нищо общо. За мен този човек няма място в обществото и трябва да бъде задържан по най-бързия начин“, каза Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“.

Защо обаче досега не е задържан и защо агресивните шофьори по българските пътища често остават безнаказани?

„В цяла Европа има проблем с подобен тип системни нарушители, употребили алкохол, но липсва у нас единна национална политика, а ние имаме едни институции, които не си вършат работата. Днеска ще е тука, утре на по-горното кръстовище“, каза пътният експерт Диана Русинова.

 

Пострадал при инцидента е и 52-годишния водач на таксито, но е отказал хоспитализация.

 

Comments

comments