Нов арест в Благоевград

Днес в Благоевград официално бяха открити новият арест и пробационната служба, които се намират в сградата на Държавната агенция за метрология и технически надзор на ул. Свобода №1. На събитието присъства заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев. Пред журналисти той заяви, че в Благоевград се намира най-модерният арест в страната, който отговаря на всички европейски изисквания.

Новите арестантски килии са 13 на брой, оборудвани със самостоятелни тоалетни, има баня, помещения за свиждане, лекарски кабинет. Отдавна страната ни търпи санкции заради лошите условия, в които живеят арестантите, каза заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев.

Комисар Милан Миланов, началник на Областна служба „Изпълнения на наказанията“ изрази своята благодарност към всички, които се взели участие в реализацията на проекта, касаещ изграждането на новата пробационна служба и новия арест, които се намират на третия и четвъртия етаж в сградата на Държавната агенция за метрология и технически надзор.

Цветан Цветков, зам.директор на Главна дирекция изпълнение на наказанията, поздрави всички служители и гости на събитието и изрази задоволството си от добре свършената работа по отношение на новите офиси на пробационната служба и на новия арест.

Новият арест ще започне да функционира със заповед на правосъдния министър. До тогава ще работи старият в областната дирекция на полицията.

 

 

 

Източник: радио Благоевград

Comments

comments