Нови 7 случая на коронавирус у нас

 

Има още 7 случай на корона вирус у нас.
Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет, което се проведе заедно с националния щаб за коронарисура, като данните бяха потвърдени от проф.Венцислав Мутафчийски.

Борисов обаче не даде подробности за новите случаи.

Иначе МС се събра, за да се обсъдят мерките срещу заразата, след като по-рано през деня НС обяви извънредно положение по искане на кабинета.

Така от думите на Борисов се разбра, че заповедта на здравния министър ще бъде променена в някои акпекти. Бензиностанции, тарнспорт, банкови и застрахователни клонове , наред с хранителните магазини и аптеките ще останата отворени.

Имали обаче спорове относно моловете, тъй като според Борисов там са основниуте места за търговия  и не бива да се затварят. Въпреки това той заяви, че се съобрази с препроръката на щаба.

Ресторантите остават затворени, но според Борисов това не трябва да важи за тяхната кухня и кетъринга, за да може доставките на храни да продължат. От думите му се разбра, че това е за предпочитаме, вместо да има струпване на хора по магазините.

Той отново припомни, че имаме запаси за 2 години, за да изхраним държавата само с наличностите те. Нищо пък не налагало да се купуват по 40-50 бутилки олио.

Тъй като се затварят ВУЗ-ве, училища, детски градини, от МОН са подготвили програма за дистанционно обучение, като ще се ползва един от каналите на БНТ 2 или БНТ 4 , за да не може учениците да пропускат часове.

От думите на Борисов става ясно, че са умували дали да се затварят или фризьорските салони, като отново уточни, че ще се съобрази с щаба. Но даде да се разбере, че според него те могат да работят , ако се пускат само по 1-2-3 човека. Въпросът бил как може да се контролита подобен ред.

Comments

comments