Нови електробуси ще бъдат въведени в експлоатация в Благоевград

С официална церемония в Благоевград ще бъдат въведени в експлоатация нови електрически автобуси и зарядни станции за тях, съобщиха от Община Благоевград. Електробусите са закупени по проект „Интегриран градски транспорт на град Благоевград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Осигуряването на шест нови електробуса, които да обслужват нови линии от обществения градски транспорт в Благоевград, беше представено на пресконференция през декември миналата година. Проектът предвижда внедряване на електронна система за управление на градския транспорт, направен е анализ на нови линии, които ще бъдат обслужвани от електробусите.

Новите превозни средства, представени преди девет месеца в града, са с 22 места – седящи и правостоящи. Осигурена е достъпност за хора в неравностойно положение, а изборът на по-малък размер електробуси е с цел да обслужват квартали с по-тесни улици.

Представянето на новите електробуси е предвидено за 4 септември, понеделник, от 12:00 часа, на централния площад „Георги Измирлиев“, пред сградата на общинската администрация. Предвидено е представяне на електробусите, освещаване на новите превозни средства и демонстрационна обиколка по улиците на града.

 

 

 

 

 

 

Източник: БТА

Comments

comments