Николай Дундалов: Днес обещаваме само това, което можем да изпълним.Бъдете сигурни, че няма да ни видите в безпринципни коалиции и договорки.

БСП


Вчера в Разлог официално бе представена листата с кандидат депутати на Коалиция „БСП-за България“. По- рано през деня водачът на листата придружаван от част от кандидатите за народни представители начело с Николай Дундалов от Разлог, Костадин Дурчов и Мартин Бориков от Банско, те се срещнаха с кмета на село Баня Мария Юрганчева. Заедно посетиха комплекс „Римска баня“, където разговаряха с местни хотелиери. Основните проблеми, които присъстващите отбелязаха, бяха свързани с инвестициите и абдикирането на община Разлог от отговорност за обновлението и развитието на СПА туризма в региона. Село Баня е най-голямото от селата в община Разлог и основен процент от данъците на общината идват от него, но обратна инвестиция няма.
Мрачното и дъждовно време не успя да попречи на желаещите граждани да се срещнат с кандидатите. Заедно успяха да обсъдят различни местни проблеми и да потърсят техните решения.

За официалното представяне, което се проведе от 18 часа в Читалището в Разлог, салонът предвиден за срещата се оказа тесен да побере всички желаещи да присъстват на срещата. Сериозна активност показаха гражданите и в последвалия дебат, те задаваха въпроси, но и заявяваха позиции към кандидат депутатите и помогнаха да се получи един градивен разговор.
Пръв към гостите, които залата на Читалището едва побра се обърна Николай Дундалов, кандидат депутат на Коалициа „БСП за България“ и живеещ в Разлог. Хората в града го познават добре, защото той бе общински съветник и е председател на Общински съвет на БСП-Разлог. В своята реч Дундалов призова да бъде запазен добрият тон по време на предизборната кампания, както и да се запази достойнство, такова на каквото ни учи Апостола на свободата Васил Левски.“Ние не казваме: „Трябва да победим!”, а казваме: „Трябва да победим за България”! Времето на политическия бонапартизъм, времето на политически слалом свърши. Хората искат действия. Хората искат реално изпълними обещания, каквито БСП вече пое на своя 49 конгрес.“, каза Дундалов.
От думите му стана ясно, че той е запознат с всички проблеми и предизвикателства пред които са изправени гражданите на града и даде да се разбере, че има ясна визия за това как могат да бъдат разрешени. Николай Дундалов има авторитет създаден във времето и е доказал, че иска и може да работи за развитието на града, нещо което стана ясно и от многобройните изказвания на хората в залата.
Ето какво още каза той в своето обръщение към съгражданите си:

Към гражданите на Разлог се обърна и водачът на листата Тома Томов, който оказа се има доста симпатизанти в града. „България се нуждае от достойнство! Младите хора държат в ръцете си съдбата на България! Те ще създадат една нова държава. 11 момчета през 94-та години се обединиха, работеха заедно, работеха в екип. Тези момчета накараха един народ да се гордее. Когато имаш желание и работиш в екип, можеш да накараш всички да се гордея с теб. Трябва да се обединим, като народ, да бъдем силни и заедно.” – това заяви журналистът Тома Томов пред препълнената зала в Народно читалище в град Разлог.Бойко Борисов е вреден за България. Не бива да го допускаме до кормилото на държавата! ” – това заяви Тома Томов. Той сподели пред събралите се жители на община Разлог, че това е основната причина за влизането му в политиката- Бойко Борисов да бъде спрян. Водачът на листата сподели пред аудиторията за заснетия от него филм за г- жа Ирина Бокова в Африка, който поради задкулисните игри на ГЕРБ и замяната на Бокова с Кристалина Георгиева, не е бил излъчен никъде. „Смятам, че само като ясно дефинираме проблемите, като ги осъзнаем, може да имаме някаква обща представа накъде ще вървим.”
Силно обръщение направи и Бойка Асиова- инженер-химик по образование, но работила като журналист във в. Дума и в. Земя, тя пише пътеписи, стихове, проза, събира народни песни, автор е на можество книги и е носител на награди за своето творчество. Тя се обърна към хората в залата и призова да бъдет разумни, да имат смелост и да поискат промяната, тази промяна, която им предлага Коалиция „БСП за България“.

Comments

comments