Николай Габровски: Имахме уникалния шанс да продължим по друг начин в българската политика

Имахме уникалния шанс да продължим по друг начин в българската политика, заяви Николай Габровски пред журналисти в парламента след като мнозинството в пленарната зала отхвърли номинацията му за премиер със 125 гласа „против“. Той беше издигнат от ГЕРБ-СДС за министър-председател с първия мандат.

Това беше една гражданска инициатива, смелост, която всички ние проявихме, като хора и като професионалисти, заложихме имената си в съставяне на един кабинет, който дава надежда, може би, да тръгнем по един нов път, посочи Габровски. Той обаче констатира, че партийните интереси са твърде силни, партийните страсти – твърде горещи, и затова се е получил този резултат при гласуването. Въпреки всичко проф. Габровски е удовлетворен от случилото се, каза още, че и за миг не съжалява за положените усилия. Той благодари на хората, които са му се доверили. На изявлението в Народното събрание до Николай Габровски застана предложеният от него екип. Иска ми се да вярвам, че са го направили, виждайки, че по този път, по който досега вървим, повече не може, че не можем да стоим отстрани само като коментатори, а трябва да продължим напред, да бъдем по-активни, допълни той.

Продължаваме напред, да се надяваме, че България ще има късмет, че по някакъв начин тази тежка политическа криза ще бъде преодоляна, ще имаме силите това да се случи и следващата година да не остане в историята като една тъжна и изгубена година, изрази надежда Николай Габровски.

Продължавам с операционната с голямо удоволствие, отговори той дали ще продължи с политиката.

Всякакви комбинации, всякакви задкулисни договорки, опити за манипулации са нещо, с което не бихме искали нашите имена да бъдат асоциирани, коментира Габровски на въпрос дали би станал премиер с третия мандат, ако му бъде предложено.

По-малко оптимист съм за това, което предстои на България, тъжен съм, че, ако се развие най-веорятният сценарий, който е песимистичен, ще прекараме една година от избори в избори, което няма да е от полза за никого, смята Габровски.

Comments

comments