Нещастен случай прекъсна мач №3 от Евро 2020

Халфът на Дания Кристиян Ериксен се строполи безжизнен на терена пред погледа на хиляди фенове по трибуните

Нещастен случай прекъсна мач №3 от Евро 2020 по футбол между Дания и Финландия в Копенхаген. В 43-ата мин., при резултат 0:0, халфът на домакините Кристиян Ериксен се строполи безжизнен на терена и играта бе прекъсната.

Веднага бяха извикани медицинските екипи, а след тях и реанимационни. Те започнаха да правят опити да съживят 29-годишния играч на „Тотнъм“ със сърдечни масажи. Хилядите зрители по трибуните на стадион „Паркен“ притихнаха, съотборниците на Ериксен от тима на Дания се разплакаха, всички започнаха да отправят молитвени погледи към небето. Ериксен не даваше никакви признаци на живот в продължение на 10 минути, само от време на време правеше гърчове. На терена слезе и разплаканата съпруга на футболиста.

Датският национал бе изнесен на носилка. Малко по-късно първо финландците, а след това съдийският екип и играчите на Дания се прибраха по съблекалните, за да очакват решение дали мачът въобще ще бъде подновен.

Кристян Ериксен е един от стълбовете в отбора на Дания – това бе за него 109-и мач за националния отбор. Футболистът е отбелязал и 36 гола.

109 мача 36 гола

Comments

comments