Непълнолетните в Кресна с вечерен час

Николай Георгиев Кресна

Кметът на община Кресна Николай Георгиев забрани излизането след 23.00 часа през лятната ваканция на всички, които не са навършили 18 години. Причините за мярката са вандалските прояви на младежите, употребата на алкохол, замърсяването на населените места.

Затова се слага край на пребиваването им след определения вечерен час в ресторанти, барове, дискотеки, компютърни зали, обществени места и където и да било извън дома им, пише кмета.бг. Те могат да излизат по това време само с придружител, който е пълнолетен.

„Не може родителите да не се интересуват къде са децата им и какво правят посред нощ. Младежите рушат общинско имущество, обръщат кошове за отпадъци, пият алкохол. Събират се най-често на площада в града и в дворовете на детската градина и училището. Слагаме край на това”, коментира градоначалникът на Кресна.

Той е разпоредил на общинската охрана да следи за спазването на неговата заповед и на Наредба №1, приета от общинския съвет. При нарушение ще се налагат глоби на родителите на децата. При първо провинение санкцията е 50 лева, а при второ – 200 лева.

Comments

comments