Необходима ли е рекламата за бизнеса ви?

efektiven-sait

Доста собственици на малки фирми и средни компании считат рекламата за ненужна и не инвестират в нея, тъй като не знаят как да постигнат ефективност. Има много видове реклама, както и доста тънкости и затова е добре да ги знаете, за да можете да си използвате.

С помощта на Интернет реклама може да рекламирате в Google или AdWwords.В Google рекламите са два основни вида. При едната се плаща на търсачката, която показва сайта ви на първа страница, а при втората можете да показвате рекламата си в други сайтове- партньори на Google. Общото между двете са ключови думи, по които се търсят и показват рекламата ви.

Друг начин да рекламирате е чрез Facebook, което става лесно и също дава добри резултати.

Банер рекламата е една от видовете, която може да се каже, че не е най-ефективната, но пък е на доста разумна цена- ще имате 1 000 показвания за около 10 лв. За да има добър ефект вашата реклама, трябва аудиторията на дадения сайт да съвпада с вашата.

Доста ефективна Интернет реклама е ПР кампанията, при която се подготвят няколко рекламни публикации или статии, описващи вашите продукти и услуги. Съответно те трябва да бъдат публикувани в подходящ сайт.

Бихте могли да изберете външна, светеща или билборд реклама.

Първата обединява билбордовете и светещите. Билбордовете най-често се отдават за около две седмици и са подходящи за големи компании, а светещите са най-подходяща за търговски обекти.

В зависимост от бизнеса ви, можете да рекламирате и върху превозни средства от градския транспорт, които се облепят с рекламно фолио. Ако пък фирмата ви разполага със служебен автомобил, може да използвате него. По този начин ще спестите от разходите си.

Други места за реклама са радиото и телевизията при условие, че имате голям бюджет. Важно е да изберете правилните медии и радиостанции, за да бъде рекламата ви наистина ефективна.

Реклама в печатни издания или чрез сувенири също са много добри начини да промотирате вашия продукт.

Благодарим на Момчил Марчев!

 

Comments

comments