Недоволни жители на Благоевград към кмета Камбитов: Колко струва зарята? Кога ще асфалтирате ул. Възрожденска?

За втори път живущите на ул.“Възрожденска“ в Благоевград „окупираха“ залата на ОбС-Благоевград, с искане улицата им да бъде асфалтирана.

През февруари те отново бяха на сесия на ОбС-Благоевград, но по думите на Ралица Петкова до момента решение за тях няма. „Прехвърлят ни от кабинет на кабинет и отговор конкретен няма. До кога ще газим в кал?“, обърна се тя към съветниците и кмета Камбитов.

Градоначалника обеща догодина да реши проблема, защото в момента няма как да се намерят средства. Изказването му разбуни духовете и мъж от протестиращите се обърна към него с въпроса: „Колко струва зарята?“. Визирайки тази заря, която се прави на всички празници в града.
DSC_0545


Камбитов заяви, че струва 3000 лв. и подчерта, че е не сериозно да се задават такива въпроси. Той обясни още, че казуса е с дълбоки корени , а именно още по време на строежа на кооперациите там, чийто строителни разрешения са взимани бързо, без оглед на градоустройствен план и инфраструктура.

Тази година в квартала ще бъдат вложени 10 млн.лева в реконструкции, но за цялостното асфалтиране на улица „Възрожденска“ няма да стигнат средствата. 850 хил.лева ще струва асфалтирането, но на тази етап такива пари не могат да се осигурят.

Comments

comments