Невероятен експеримент! Музиката на Ози Озбърн кара цветята да растат по-бързо

Ако искате китките в градината ви или на балкона ви да растат с по-буйни цветове, тогава им пускайте музиката на групата „Блек Сабат“. Това съветва британският градински гуру Крис Беършоу. Той смята, че „облъчването“ на растенията с хеви метъл музика ги стимулира да се развиват по-бързо, пише вестник Daily Express.
Експертът по градинарство настоява, че регулярното „наторяване“ на цветята с музиката на „Блек Сабат“ върши чудеса за техния цъфтеж и буквално можете да си спестите изкуствените торове. Г-н Беършоу е открил и още нещо – любителите на растения ги обричат на сигурна гибел, ако им пускат песните на Клиф Ричард.

Градинарят е направил експеримент с вида алстромерии, вдъхновен от свой студент, който написал дисертация за влиянието на музиката върху растенията. Тестовете са показали, че под звуците на рок и метъл цветята се сдобиват с по-големи цветове и стават по-устойчиви на болести.
Как протекъл експериментът? Беършоу и сътрудниците му разпределили алстромерии в четири оранжерии и ги отглеждали в различни звукови условия – на тишина, под звуците на класическа музика, под ритъма на „Блек сабат“ и на песните на Клиф Ричард.

ebb375057f4276b622bfd71b8929499c

В края на експеримента се оказало, че растенията, които се развивали на силния фон на „Блек Сабат“, имали най-красиви цветове и най-солидна устойчивост на болести. Китките, „подхранвани“ с Клиф Ричард обаче измрели до една. Крис Беършоу допуска възможността за саботаж, но не разполага с доказателства.
Фронтменът на „Блек Сабат“ е 64-годишният британски музикант Ози Озбърн. Той е смятан за един от пионерите на хеви метъла. Наскоро групата се събра и реши да направи световно турне, което започва този месец от Нова Зеландия.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments