На когото банката решава да не отпуска заем

Със сигурност е вярно, че банките отпускат средства на клиенти и печелят пари от тях. Като правило, колкото повече заеми дават, толкова повече ще печелят. Това обаче не означава, че всеки, който кандидатства за заем, ще го получи. Защо? Въпреки че това е значителна печалба, банките винаги трябва да оценяват риска от такава транзакция.

Не давайте така заеми на никого, защото също толкова неразумно кредитиране от кредитополучателите от банките, може да има отрицателни ефекти, също и за банките, кредитирането на хора без адекватна кредитоспособност може да завърши много зле. Всеки заемодател има специфичен идеален потребителски профил. Колкото по-близо сме до това, толкова по-големи са шансовете за положително решение.

Това работи и по друг начин и банките често могат да посочат условията, които определят, че не получаваме допълнителни средства. Така че това, което може да доведе до банката, за да откаже да предостави нас заем? По какви причини издава отрицателни решения? И ако една банка откаже да ни финансира, означава ли това, че никъде няма да получим заем?

Кога банка може да откаже да отпусне заем?

Никога не можем да бъдем сто процента сигурни, че ще получим кредита, за който кандидатстваме. Дори в случай на доста добра кредитоспособност, може да се окаже, че сумата, която искаме да получим, според оценката на банката е твърде висока и може да имаме проблеми с навременното й връщане. Също така не е ново за факта, че ще бъде по-лесно да се получи малък паричен заем, отколкото дългосрочен ангажимент под формата на ипотека.

Кредитоспособността на потенциалния кредитополучател се оценява всеки път, независимо от вида и размера на кредита, за който кандидатстваме. Колкото по-голяма е отговорността и колкото по-дълъг е срокът за погасяване, толкова по-високи ще бъдат изискванията на банката към потенциалния клиент.

В доход кредитора и неговия източник, месечни разходи (като например фиксирани такси за един апартамент, комунални услуги или използване на автомобили), в момента изплащат задължения, броят на зависимите и нашата кредитна история, получени под формата на доклад на Бюрото за кредитна информация, ще има най -голямо влияние върху кредитоспособността. ( BIK ).

Източник: creditonline-24.com

Comments

comments