/НА ЖИВО/ Конференция „Нови хоризонти в журналистиката”

World Press Institute (WPI), медийна организация, базирана в Съединените щати, организира конференция в България, озаглавена „Нови хоризонти в журналистиката”. Събитието, партньори на което са Фондация „Америка за България” и Асоциацията на европейските журналисти, ще се състои на 24 и 25 септември в Гранд хотел Милениум в София и събира на едно място водещи фигури в световната журналистика. Регистрирайте се за онлайн участие на: https://bit.ly/3lfuQEm
В София пристигат имена като:
Джон Харис – съосновател на POLITICO, един от най-посещаваните новинарски сайтове в Съединените щати. Харис придобива международна популярност за усилията си да създаде нов редакционен и бизнес модел, който да подкрепя качествената журналистика в ерата, когато медийната индустрия минава през радикална промяна.
Майкъл Монтгомъри – продуцент на радио/подкаст поредицата за разследваща журналистика Reveal на Центъра за разследваща журналистика в Калифорния. Носител на множество журналистически награди и журналист с дългогодишен опит в сферата на радиото, телевизията и печата. Монтгомъри е сътрудничил с Асошиейтед прес, Ен Пи Ар, Би Би Си, Ей Пи Ем и „Фронтлайн”.
Пол Стайгър – основател и бивш главен редактор на ProPublica, онлайн платформа за разследваща журналистика, от 2008 до 2012 г. За този период журналистите от ProPublica получават две награди „Пулицър“ през май 2010 г. и май 2011 г.
Брита фон дер Хайде – ръководител на отдела по разследваща журналистика в NDR, най-големия германски обществен радио-телевизионен оператор в Хамбург. Екипът отговаря за радио, телевизионните и онлайн разследвания на NDR. От 2014 г. до 2019 г. Брита е режисьор, редактор и заместник-ръководител на разследващия отдел за сътрудничеството между NDR, WDR и Süddeutsche Zeitung, където участва в разследващи проекти, включително Panama Papers и Implant Files.
Павол Шалай – ръководител на бюрото за Европейския съюз/Балканите на международната организация „Репортери без граници“ (RSF). Преди да се присъедини към RSF в Париж, Шалай работи в продължение на осем години като редактор и журналист. Между 2016 г. и 2020 г. той е редактор с ресор „Енергетика и околна среда“ в европейското издание EURACTIV.

Comments

comments