Напрежение в структурите на БСП в област Благоевград

Напрежение в структурите на БСП в област Благоевград около номинациите за кметове. Изненадващо е сменена датата на конференцията в Банско, а в Благоевград все още търсят обединителна фигура за кметското място.

Общинската конференция в Банско, на която трябваше да бъдат обсъдени и направените номинации за кмет и листа за общински съветници, е била насрочена за 27 август, неделя.

Изненадващо тя се е състояла вчера, въпреки одобрения от Централата на БСП график за цялата област, и в разрез с изискването за 30-дневен срок на предварително уведомяване, потвърди областният координатор на партията Костадин Юнчов.

Присъствалите делегати са гласували за кмет на общината да бъде предложен председателя на местната организация Костадин Атанасов, който към момента е заместник-кмет на Банско, въпреки че най-много номинации е събрал настоящият градоначалник Иван Кадев. Той обаче все още не е потвърдил, че ще се бори за втори мандат.

Благоевградската организация на БСП също е разделена в преддверието на местните избори. Твърде вероятно е социалистите да не стигнат до единна партийна кандидатура, а да подкрепят Николай Шушков – бивш областен управител и заместник-регионален министър, ако той влезе в битката за кмет на Благоевград.

За осми мандат ще се бори кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, потвърдиха от БСП.

Comments

comments