Назначените от служебния кабинет областни управители подават оставки

Няколко областни управители подадоха оставки днес с мотив, че са изпълнили ангажимента си към служебното правителство.

От миналата седмица България най-сетне има редовен кабинет.

Оставки до този час са подали губернаторът на Пловдив Ангел Стоев, на Пазарджик Трендафил Величков, на Хасково Красимир Ангелов, на София-област Радослав Стойчев, на Монтана Валери Димитров.

Областният управител на Хасково коментира, че счита оставката си за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет.

Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик, е по-остър в мотивите си, които е изпратил до правителството: „Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес. За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите в които вярвам и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече – диаметрално противоположни са.“

„Причините за решението ми са изцяло лични“, обяви пред БТА досегашният областен управител на Монтана Валери Димитров. По лични причини напуска и зам.-областният управител Кирил Делев. Валери Димитров е областен управител на Монтана за втори път. Той беше на поста при последното и предишното служебно правителство.

Радослав Стойчев (губернатор на София област) обясни, че е изпълнил ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април 2023 г., които на територията на най-голямата област в България са преминали без инциденти. От 6 юни има ново избрано коалиционно правителство и политическата отговорност се носи само от това правителство и назначените от него хора, се казва още в мотивите на Стойчев.

Comments

comments