Над 200 млади надежди мериха сили в турнир по спортна гимнастика, кметът Камбитов ги поздрави

Приключи XII международен турнир по спортна гимнастика за юноши и девойки, организиран от ГК „Любчо Солачки“ и Община Благоевград в памет на треньора Любчо Солачки. Състезателите и треньорите получиха поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
„Въпреки стремежа към победа, никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени. Уважаеми треньори, продължавайте да подкрепяте младите надежди на българския спорт, учете ги на дисциплина, отговорност, съграждайте характер, който да им помага не само по време на състезание, но и в живота!“, бяха част от пожеланията на кмета Камбитов.
В турнира взеха участие над 230 гимнастици от общо пет държави – Гърция, Македония, Англия, Сърбия и България. Състезанието се проведе в зала „Скаптопара“ в два поредни дни. В събота своите умения на различни уреди показаха гимнастиците от по-малките възрастови групи, като най-добрите от тях бяха наградени същия ден. Състезанието продължи и днес, когато бяха отличени по-големите гимнастици. Участниците в международния турнир получиха купи и медали. Отлично се представиха възпитаниците на гимнастически клуб „Любчо Солачки“ и спортистите на другия благоевградски клуб- „Пирин Благоевград 2011“.

Comments

comments