„Наглост без граници“ част поредна: Ето как се паркира на „пъпа“ на Благоевград

След няколко поредни сигнала от наши читатели за неправилно паркиране в „Синя зона“ на паркоместа, предназначени за хора с увреждания, нашият екип реши да направи собствена „проверка“, разхождайки се само по една улица в централна градска част в Благоевград.
Усилията ни се увенчаха с успех на третата минута от „разходката“, когато, точно на „пъпа“ на града – паркингът зад площад „Георги Измирлиев“, попаднахме на поредния нарушител. „Мерцедесът“ от снимките бе удобно паркиран на едно от двете паркоместа за хора с увреждания, единствените свободни на улицата. На предното табло на колата има само талон за безплатно паркиране, ала такъв, доказващ степен на инвалидност, липсва.
Разбираме, че местата в непосредствена близост до пешеходните зони са най-желани и предпочитани за паркиране, ала точно заради факта, че от тях се стига най-безпроблемно и безопасно до пешеходните зони, те са обособени като места за инвалиди. Наличието на талон за безплатно паркиране, издаден от Общината, не дава право на шофьорите да паркират където и да е, особено върху места за хора с увреждания.
Заставайки твърдо зад гражданската си позиция в защита правата на хората с увреждания, ние в екипа на „Blagoewgrad – NEWS“ ще продължим да следим зорко за подобен тип нарушения, защото те са колкото правни, толкова и морални.

DSC_0665

DSC_0666

DSC_0667

Comments

comments