Мустафа Карадайъ: За да има кабинет, трябва да има яснота какви ще бъдат неговите приоритети

В страната има много проблеми. За да има кабинет, трябва да има яснота какво ще прави този кабинет. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ, по време на среща с кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

„От ДПС ви поздравяваме за тази отговорност, която поемате със своя личен авторитет“, посочи Карадайъ за поредицата от разговори, които Габровски предприе в опит за реализация на първия проучвателен мандат, връчен му от държавния глава.

„Радваме се да чуем, че на политическия терен трябва да се търси нормалността. За нас от ДПС това не е чужда тема. Нормалността минава задължително през диалог“, посочи лидерът на ДПС.

Според Карадайъ вече години наред в България са наблюдават „ултиматуми и отказ от разговори“, а не желания политически диалог, който, по думите му, е необходим на страната ни.

От ДПС поискаха да чуят още целите, приоритетите и персонален състав на едно евентуално правителство, което би могло да се реализира с първия мандат и да работи по определени приоритети. Като важни теми Карадайъ посочи доходите, борбата с инфлацията, енергийната сигурност, приемането ни в еврозоната, работата по Плана за възстановяване и устойчивост и други.

На този етап Николай Габровски е провел разговори с „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“. С него отказаха да се срещнат от „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“.

Comments

comments