Мо Фара се оплака от расов тормоз на летището в Мюнхен

item_mofara

Според полицията в Мюнхен става въпрос просто за стандартна проверка за сигурност

 

 

Носителят на четири златни олимпийски медала Мо Фара твърди, че е тормозен на расова основа на летището в Мюнхен Германия, пише Business Insider.

Фара, който е най-успешният британски лекоатлет, е минавал транзит през въпросното летище на път към Етиопия, където ще се подготвя за предстоящия маратон в Лондон на 22 април.

Според говорителя на спортиста атлетът е бил подложен на „расово мотивиран” спор с представител на правоприлагащите органи.

Не е съвсем ясно какъв точно е бил спорът, но според полицията в Мюнхен става въпрос просто за стандартна проверка за сигурност. Фара публикува видео, след инцидента, но в него няма ясно изразен тормоз на расова основа. Видеото показва, че Фара се противопоставя, когато един от полицейските служители го побутва към портала на летището, но не става ясно дали и кога е извършена дискриминация спрямо 34-годишния спортист.
Представител на полицейския участък към летището в Мюнхен е казал, че „Фара не се е съгласил да с проверката за сигурността, пише Economic.bg

Comments

comments