Мощна подкрепа в Банско за провеждане на референдум против изучаване на джендър идеологията в училищата.

Десетки хора в Банско изразиха своята подкрепа за БСП и инициативите за провеждане на референдума против изучаване на джендър идеологията, както и в националната подписка за запазване на паметника на Съветската армия.

Темата за джендър идеологията вълнува хора от всички възрасти, които са категорични в мнението си, че няма да допуснат подобна агресивна намеса в българското семейство и неговите ценности. Много родители споделиха притесненията си, че темата се дискутира все по-открито сред децата и те започват да се объркват в своите преценки.

„За нас е изключително важно да съхраним нашите традиционни християнски ценности, да запазим децата ни като момче и момиче, а ние родителите да бъдем майка и баща, както е от векове“, коментираха кандидатите за народни представители от „БСП за България“ Костадин Юнчов и Елена Чучулайна.

Много голям интерес има и по другата тема – за запазване на паметника на Съветската армия в София. Хората, подкрепили подписката са категорични, че всеки паметник в България трябва да бъде запазен и ценен, защото е част от нашата национална история. „Няма друга държава в света, в която с такава лекота да се посяга на паметници. Вместо да се радваме на това, което имаме и да го пазим за поколенията, ние търсим начини непрекъснато да рушим“, бяха коментарите на хората в Банско, които подкрепиха националната подписка.

Comments

comments