Младежи от Благоевград предлагат колите си на абитуриенти в неравностойно положение

За втора поредна година група младежи от Благоевград организират благотворителна кампания в подкрепа на бъдещи абитуриенти в неравностойно положение, предава Фокус.

Освен, че са готови да подсигурят превоз на зрелостниците с хубави коли и изцяло безплатно, младите благоевградчани ще организират и томбола, като един от абитуриентите, свързал се с тях, ще получи като подарък рокля или костюм за бала, както и грим, прическа и маникюр (ако е жена).

19-годишният Алекс Кочев и и 18-годишният Никола Панев, който също ще бъде абитуриент тази година, разказаха, че идеята да помогнат на техни връстници се зародила още миналата година. За да могат да бъдат полезни на колкото се може повече абитуриенти, тази година момчетата споделили за своята кампания месец по-рано, като заявиха, че ще направят всичко възможно, така че да осигурят превоз на всеки, който се е свързал с тях.

„Превозът ще е изцяло за наша сметка. Хората, които се свързват с нас не трябва да се притесняват за нищо. Те няма да имат никакви разходи. Знаем, че не всеки може да си позволи да отиде на бала с хубава кола, затова решихме за втора поредна година на организираме такава инициатива“, разказаха двете момчета.

Те допълниха, че инициативата им се приема изключително добре както сред хората в социалните мрежи, така и от техните приятели и родители.

Алекс и Никола коментираха и актуални теми, сред които проблемите в българското висше образование и казуса с ЮЗУ „Неофит Рилски“. Пред медията ни те споделиха и за друг проблем, свързан с честите полицейски проверки, които им се правят.

Comments

comments