Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Блокажът на кръговото при Дипа не бе резултат само от непочистени пътища, а и от шофиране с летни гуми

Минка Салагьорова


„11 машини чистят уличната мрежа само в Петрич, още машини работят и по останалите направления в общината“, това съобщи за Петрич NEWS заместник – кметът по строителството в община Петрич Минка Салагьорова.

По думите и подгорският път е проходим, навсякъде са изпратени специални групи, които инспектират по възловите места и сигнализират при установяване на затруднено движение поради натрупана снежна покривка. „Пътищата в общината са проходими към момента, отстранили сме леда, при сутрешния ни обход установихме, че на ул. „Сандо Китанов“ има заледени участъци, те са обезопасени. Навсякъде се опесъчава, хвърля се и сол“, допълни Салагьорова и уточни, че общината призовава гражданите да внимават с паркирането, тъй като в доста случаи неправилно паркирани коли пречат на снегорините.

Междувременно тази сутрин на възловото кръгово кръстовище между улиците „Рокфелер“ и Полк. Дрангов” /при Дипа/ имаше блокаж. Както ние в Петрич NEWS първи сигнализирахме, почистването на уличната мрежа закъсня и това доведе до затруднение в движението, създават се и предпоставки за ПТП.

Според зам.-кметът обаче непочистеният път не е единствената причина за усложнената обстановка на кръговото сутринта. Салагьорова обясни, че летните гуми на някои от колите също допринасят за това преминаването да не се осъществява нормално.

Източник:http://petrich-news.com

Comments

comments