Министър Радев: Задачата ни в Дефилето е изпълнена, закривам кризисния щаб

GetImage (1)

„Ограничени и локализирани са всички огнища на пожара в Кресненското дефиле“, това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на последния брифинг от кризисния щаб. Той благодари на всички, включили се в овладяване на стихията и отчете отличния резултат от спасителната операция, която приключи без жертви и пострадали.

Всички огнища на пожара са ограничени и локализирани. Задачата ни е изпълнена, по тази причина закривам кризисния щаб – обяви на последния брифинг от място министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той припомни, че преди шест дни, по заповед на министър-председателя Бойко Борисов, бе активиран Националният план за защита при бедствия, в частта за заплаха от голям пожар, и съответно сформиран щаба. „До днес средно по 500 човека – пожарникари, военни, горски, доброволци, участваха дневно в действията по овладяване на стихията. Включени бяха и средно 70 единици техника, два военни, а в днешния ден и един частен хеликоптер“, обобщи министър Радев силите и средствата, участвали в спасителната операция.

„Няма жертви и пострадали нито сред местните хора, нито сред участниците в гасителните действия – това е много добър резултат от спасителната операция“, заключи министър Радев и отправи благодарности към всички, включили се в действията по потушаване на пожара – главен комисар Николай Николов и колегите му от ГДПБЗН, полицаи, представители на горски стопанства, доброволци, ловджии на местните власти, и не на последно място на областния управител Бисер Михайлов за логистичните дейности, благодарение на които за хората на терен е осигурено всичко необходимо.

Comments

comments