Министър Тагарев посреща военни в Благоевград

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е на тържествена церемония в Благоевград по посрещането на контингента, участвал в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО. Военните се завръщат на 4 януари от Косово и след военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа”.

Посрещането е утре на площад „Македония“ в Благоевград. Ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. На церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от министъра на отбраната и от командира на СКС.

Контингентът е в състав над 100 военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски, основно от състава на Трето бригадно командване – Благоевград. Помощник-национален командир на контингента и командир на националния поддържащ елемент беше подполковник Станислав Цонев от СКС.

По време на участието си в оперативния резерв на Операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) българските военнослужещи изпълняваха задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово – патрулиране, охрана на административни сгради и поддържане на сили за бързо реагиране.

Comments

comments