Министър Кралев открива световното в Сапарева Баня

Около 350 състезатели от 36 страни от шест континента ще участват на Световното първенство по планинско бягане за юноши, девойки, мъже и жени в Сапарева баня през уикенда. Най-много заявки са подадени при мъжете – 149.
България ще бъде представена от 17 атлети – Шабан Мустафа, Димчо Мицов, Стоян Владков, Александър Василев и Костадин Косьов (мъже), Маринела Нинева, Милка Михайлова, Мая Недялкова и Елена Ранчева (жени), Георги Гергов, Александър Сръндев, Иво Балабанов и Андрей Трифонов (юноши) и Диляна Минкина, Люшка Кокотанекова, Любомира Пехливанска и Йоана Гелева (девойки).
„Основно разчитаме за призово класиране на Диляна Минкина. Трудно ще се борим за медал, но класирани в сред първите десет ще бъде успех. По принцип нашите състезатели са добри, но конкуренцията е много сериозна и идват много атлети на още по-високо ниво“, коментира генералният координатор на надпреварата и завеждаща международната дейност в БФЛА Галя Пухалева.
„Шабан Мустафа също има шансове. Дано да е в добра форма, защото доскоро имаше контузия“, допълни тя.
Официалното откриване на световния шампионат по планинско бягане, на което ще присъства и спортният министър Красен Кралев, ще бъде на 10 септември (събота) в 18.00 часа в Сапарева баня, а стартовете в отделните възрастови групи започват с девойките в 9.30 часа през половин час на 11 септември (неделя).
„Може да се каже, че Сапарева баня е център на планинското бягане в световен мащаб. Няма друг град, който да е бил домакин на Балканско първенство, на Европейско първенство и на Световно първенство“, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

Comments

comments