МВР праща в прокуратурата документи за ремонт в Александровска болница

МВР изпраща в прокуратурата документите за ремонта на клиника в Александровска болница.

Разследващите смятат, че има данни за престъпление за сключване на неизгодна сделка и безстопанственост, както и за неправомерно облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните дейности.

 

Проверката на „Икономическа полиция“ е започнала след сигнал за нередности, свързани с ремонт на покрива на Клиниката по алергология. От документацията, е установено, че първоначалният ремонт е извършен през 2018 година. Поради некачественото изпълнение 7 месеца по-късно, през 2018-та, се е наложило затваряне на клиниката.

Обществената поръчка е възложена през 2017 година от тогавашното ръководство на болницата. Първоначално е било заявено, че ремонтът ще обхваща площ от 350 квадратни метра, но при изпълнението е извършено плащане за  двойно по-голяма квадратура.

Установени са и нередности около документацията, с която са ставали плащанията на стойност над 300 000 лева – неспазени изисквания за условията за плащане, изплатени двойно повече като количество квадратни метри без наличие на документи, които да удостоверяват защо се е наложило това.

Comments

comments