МВР: Имаме пълна готовност да се включим в разследването на заплахата срещу магистрат

Във връзка с разпространената информация, че магистрат от Специализираната прокуратура е намерил плик с патрон и изрезки от вестници в служебния си кабинет, службите на МВР имат пълна готовност да съдействат за разкриването на това престъпление. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

От ведомството отбелязват, че не могат да се самосезират и да започнат самостоятелна работа по случая, защото вече има образувано досъдебно производство. Това може да стане, ако такива оперативно-издирвателни действия бъдат възложени от компетентната прокуратура на служба от вътрешното министерство.

МВР действа безкомпромисно в работата си срещу престъпността, посочват още от ведомството. Посегателството и заплахите срещу държавни служители и магистрати, борещи се срещу престъпността, е недопустимо, допълват от МВР.

От там изразяват надежда, че наличието на видеонаблюдение и пропускателен режим в сградата на ул. „Черковна“ биха допринесли за бързото разкриване на извършителите и изправянето им пред съда.

Comments

comments