МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври

Министерството на външните работи (МВнР) е отправило покани за международни наблюдатели за насрочените на 2 октомври 2022 г. предсрочни парламентарни избори у нас, съобщиха от ведомството.

Постоянното представителство на България във Виена е изпратило вербални ноти с покани до държавите участнички, Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Покани са отправени също и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното представителство на страната ни в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното консулство на България в Истанбул.

От МВнР информират, че при проявено желание от тези организации, ведомството ще предложи на Централната избирателна комисия регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България, при осигуряване на всички необходими санитарни условия във връзка с пандемията от COVID-19, пишат още от МВнР.

Comments

comments