Мащабна акция срещу мафията в Италия

item_mafia

Италианската полиция провежда мащабна операция срещу организираната престъпност в южната част на страната, съобщава изданието La Repubblica.
Операцията е насочена срещу 116 представители на 24 различни криминални семейства, заподозрени в участие в престъпна организация, изнудване, измама, незаконно притежание на оръжие, пране на пари и други престъпления. Според полицията подозрение също удари някои бивши и настоящи политики, по-специално на кмета на Аветрана Антонио Мина. Те са част от традиционната престъпна група Ndrangheta в Калабрия. Последните арести са показали, че тя действа и в северната част на Италия, както и в други европейски страни.
Според техните данни, в операцията са се включили повече от 1000 представители на органите на реда, които използват хеликоптери, специално обучени и др.
По подозренията на полицията попадат и някои бивши и действащи политици в страната. В частност става въпрос за кмета на града Аветрана Антонио Мина.
За Ndranghetaче се смята, че е надминала по-известните сицилийски и неаполитански мафии чрез успешния трафик на кокаин от Латинска Америка.

Comments

comments