Машинистите от пламналия влак са в тежко състояние в „Пирогов”

5579647

Двамата машинисти, които пострадаха при пламналия в товарен влак пожар на гара Горна Оряховица и докарани в Спешното отделение на „Пирогов“ в тежко състояние, са стабилни. Двамата машинисти – на 46 и на 50 години, бяха докарани в централната противошокова зала спешната на болница вчера обгорени и остават на лечение там.

Тази сутрин състоянието и на двамата е стабилно, съобщиха от болницата. Имат между 10-15% изгаряне, засегягащо предимно главата и горните крайници, инхалирали са пушечни газове. Пациентите има т.нар. тъпи наранявания по тялото, без счупвания и увреди на паренхимни органи.

След преценка на лекарите от Клиниката по изгаряне, ще им бъдат направени операции. Вчера, около 16:30 часа, избухна пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица. Машинното отделение на дизеловия локомотив е пламнал при извършване на маневра на осми коловоз в гарата. В следствие на запалването двамата машинисти са обгорени от нагрятото машинно масло, което по неизяснени до момента обстоятелства е заляло машинистите. Назначена е комисия, която да разследва случая.

От лечебното заведение съобщават още, че през почивните дни спешните екипи на университетската болница се погрижиха за 2 деца, които пострадаха при ПТП на АМ „Хемус“. 7-годишното момиче и 14-годишният й брат останаха в неврохирургията на „Пирогов“ заради комоцио, а майка им е с тях като придружител. Нощта е преминала спокойно и днес предстои да им бъдат направени високоспециализирани изследвания з адоуточняване на състоянието им. През спешния детски травматологичен кабинет са преминали 200 деца, а 6 се налага да останат за лечение в болницата. Сред тях има и няколко със счупвания, резултат от игра на батут.

Помощ в Спешното на болницата са потърсили над 1950, от които над 290 са останали за лечение. /БГНЕС

Comments

comments