Масови проверки за паркирали коли на автобусни спирки в Благоевград

Масови проверки за паркиране на автомобили  по спирките на градския транспорт започва община Благоевград заедно с полицията.  Проблемът  се задълбочава и от липсата на достатъчно места за паркиране в централната част на града, призна кметът на областния център Методи Байкушев.

Недоволството на  благоевградчани, които ползват градския транспорт, е най- вече срещу шофьори на автомобили, които спират  със или без аварийни светлини за дълъг период от време на автобусните спирки.  Рецидивът е най- видим около училищата и липсата на видимост създава реален риск от произшествия.

„Да се съобразяват с правилника. Автобусът няма къде да спре Това ежедневно всяка вечер е така. При всички училища главно е така. Автобусът спира на платното. Хората от автобуса слизат на платното. В крайна сметка страда цялото общество“, коментираха жители на областния център.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев пое конкретен ангажимент към хората да спре тази порочна практика и призна, че другата причина е в  острата липса на места за паркиране.

„След реформирането на условията за платеното паркиране ще закупим един нов паяк също така за Паркинги и гаражи. И заедно с полицията да можем да започнем да контролираме безобразното повсеместно паркиране в Благоевград. Това са единствените начини да овладеем този феномен, заедно със строителството на нови паркинги“, каза градоначалникът.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: БНР

Comments

comments