Маска за лице с аспирин

Таблетки аспирин има във всеки дом. Това е може би едно от най-използваните лекарства днес – сваля бързо температура и се справя с главоболието. Но освен традиционното използване на това лекарство, аспиринът е основа за чудесна маска за лице, с която може да изчистите ефективно кожата си.

Благодарение на мощния си противовъзпалителен ефект, аспиринът помага за премахването на зачервяванията и е много полезен за кожа, склонна към акне.

Маската на основата на аспирин премахва раздразненията по кожата, помага за почистването на порите и за регенерирането на повърхностния слой.

4e4a1e60007fab912dcdfa82bea3a9ca

Тази маска въздейства достатъчно силно на кожата, така че не е добре да я правите повече от два пъти в седмицата, както и да я оставяте повече време от препоръчителното. Задължително след измиването ѝ трябва да нанесете овлажняващ крем, тъй като аспиринът изсушава кожата.

Ето няколко рецепти за маски с аспирин:

1. Направете фин прах от три таблетки аспирин, след което го смесете с 2-3 капки минерална или преварена вода и една ч. л. мед. Размесете старателно, за да се получи еднородна смес. Нанесете върху лицето с масажиращи движения. Оставете да подейства за около 15-20 минути и измийте с топла вода.

2. Три таблетки аспирин се смилат и се смесват с крем с по-лека текстура или с вода. Нанесете върху лицето за около 20 минути, след което измийте с хладка вода.

3. Смелете два аспирина и ги смесете с няколко капки вода, 1 с. л. обезмаслена сметана и домашно кисело мляко. По желание може да добавите и овесена каша. Нанесете маската върху лицето и оставете да подейства за около 20 минути, след което я измийте с топла вода. Резултатът от тази маска се появява след 3-4 часа.

4. Накиснете във вода няколко аспирина и ги смесете с бяла глина, като може да добавите и малко сок от алое. Маската се нанася върху лицето и престоява за около 15 минути. Измива се с топла вода.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments